Informatiebijeenkomst reizen OV en OV-chipkaart

Dit item is verlopen op 14-03-2018.

Op dinsdag 13 maart is er weer een Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart. Dit is in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig. Voor senioren is het soms lastig om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt.

OV-ambassadeurs

De gemeente Epe organiseert in samenwerking met  de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel een informatiebijeenkomst in Oene. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De informatiebijeenkomst

De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over:
• het reizen met de bus of trein
• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer

Daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer?

Datum: dinsdag 13 maart 2018
Tijd: de bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.
Locatie: Dorpssteunpunt Kulturhus Oene, Dorpsstraat 14-16, Oene

Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Pagina opties