‘Ik heb een prachtige taak in de schoot geworpen gekregen’

Dit item is verlopen op 22-02-2018.

Epe 2014 versus Epe 2018. Wat is er veranderd? Wat heeft de gemeente zoal bereikt en wat kon er eventueel beter? Dergelijke vragen worden de komende weken afgevuurd op de vijf wethouders van deze prachtgemeente. Deze keer aan het woord? Dick van Norel, wethouder voor zorg, ouderen en volksgezondheid.

We gaan vier jaar terug in de tijd. Wat was toen uw visie op de komende regeerperiode?

“Mijn carrière als wethouder begon op z’n zachtst gezegd op een bijzondere manier. Ik had in augustus 2011 een hartstilstand gehad en moest geopereerd worden. Vanwege vier omleidingen volgde er een periode van herstel. Toen ik weer wilde gaan werken, bleek dat erg moeilijk te worden   bij mijn toenmalige werkgever. Het afscheid kwam onverwachts, het leek ‘t eind van mijn werkzame leven. Ik werd indertijd geïnterviewd in de regionale dagkrant. De slotzin van dat artikel luidde: ‘Misschien wacht me nog wel een andere taak…’ Die uitspraak is profetisch gebleken. Ondanks het stoppen van mijn baan en mijn eerdere afscheid als raadslid voor de partij SGP-CU, verliepen de afgelopen jaren heel anders dan dat ik voordien had kunnen hopen. Zo had ik mezelf bewust niet meer op een verkiesbare plek geplaatst. Toch bleek verrassend genoeg dat ik met voorkeurstemmen gekozen was en in principe terug mocht komen als raadslid. Toen er geformeerd werd en ook de fractievoorzitter van onze partij aan tafel zat, was al snel duidelijk dat, bij het slagen van die gesprekken, ook onze partij een wethouder mocht leveren. Diezelfde avond ben ik al gebeld door de fractievoorzitter. Of ik geen wethouder wilde worden. Ik vond dat een eer en heb die uitdaging met beide handen aangenomen.”
“Wij hebben als partij meteen wel twee  belangrijke punten ingebracht. Verbetering van het wegenonderhoud in het buitengebied en een principiële: het tegengaan van de zondag-openstelling van winkels.”

 

Te downloaden:

Pagina opties