Hekwerk hertenkamp vernield

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

De politie Epe is op zoek naar getuigen van de vernielingen aan de hertenkamp aan de Dellenweg in Epe. Bij de hertenkamp zijn op 4 juni vernielingen gepleegd aan het verblijf voor de kippen en konijnen. Op 19 mei is het afrasteringshek open geknipt. Sinds mei zijn al vier keer vernielingen aangericht. Door het los geknipte hek in mei ontsnapten vijf damherten, vier hinden zijn inmiddels terug gevonden. Naar de nog loslopende bok wordt gezocht. Eerder zijn fazanten en konijnen ontvreemd.

De beheerder van de hertenkamp heeft opnieuw aangifte gedaan bij de politie van vernieling. De gemeente Epe is eigenaar van de hertenkamp. "De teruggevonden damherten zijn gelukkig ongedeerd gebleven, eenmaal bijgevoerd, redden ze het niet in het wild", aldus Ard Westerink, beheerder van de hertenkamp.

"Damherten horen niet van nature thuis in onze bossen, bovendien hebben tamme damherten slechte overlevingskansen in het wild. Tamme, ontsnapte huisdieren blijken vaak in de natuur niet in staat hun kostje bij elkaar te scharrelen", vertelt Westerink. “Wij hopen dat het lukt om de bok te vangen, omdat we anders denken dat hij zal verhongeren.”

Het nabij gelegen zwijnenkerend raster wordt al langer geteisterd door vernielingen. Sinds mei is dit de vierde keer dat onbekenden onder meer de hekken van de hertenkamp vernielen. Politie Epe zoekt extra ogen en oren. Ziet u verdacht gedrag dan kunt u zich melden bij de Politie Epe via 0900-8844.

De hertenkamp is een kleinschalig dierenpark in Epe. Er zijn onder meer damherten, kippen, konijnen en pauwen te zien. Ook kunnen deze dieren gevoerd worden. De hertenkamp is een goed startpunt voor wandelingen door de bossen en over de heide.

Pagina opties