Hek Nonnenbos (15-04-2021)

Afbeelding bij hek Norrenbos

Wij merken dat er veel onrust is in Vaassen over het zogenaamde Nonnenbos. We leggen graag uit wat de gemeente Epe heeft gedaan.

Afgelopen donderdagavond werden door de fractie van Nieuwe Lijn vragen gesteld over de aanleg van een hek rond het Nonnenbos in Vaassen.
Team Beheer van de gemeente Epe is vrijdag gaan kijken en zag dat er inderdaad een hek van ongeveer 2 meter hoog geplaatst werd. Het grootste gedeelte van het hek was toen al klaar.
Maar voor het plaatsen van een hek hoger dan 1 meter, is een vergunning nodig en die had de eigenaar niet. Om die reden heeft de gemeente Epe de werkzaamheden toen stilgelegd (een ‘bouwstop’). Voor een lager hek is het niet verplicht een vergunning te hebben. Daarvoor geldt de bouwstop dus niet.

Natuurbeheer Provincie Gelderland

Veel meldingen vanuit Vaassen gaan ook over het effect voor wild, zoals reeën. Natuurbeheer is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van provincie Gelderland. Vrijdag is ook door de provincie een controle gedaan. Daarbij is geen overtreding van de Wet Natuurbescherming vastgesteld.

Met het hek zijn ook paden in het bos afgesloten. Er wordt nog onderzocht of het afsluiten van de paden in het bos in strijd is met de wet.

Gemeente Epe is blij dat de eigenaar via social media heeft laten weten in gesprek te willen gaan met een aantal mensen van de werkgroep Vrije Bos Vaassen.

Pagina opties