Grote opruimactie zwerfvuil op zaterdag 20 maart (12-03-2021)

Dit item is verlopen op 22-03-2021.

Van Zwerfafval naar Vlinder organiseert op zaterdag 20 maart een grote schoonmaakactie. Het is dan Nationale Opschoondag. Vrijwilligers uit het hele land steken weer de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Zo ook in de gemeente Epe.

Startlocaties

Wilt u ook meehelpen een klein stukje van onze gemeente schoon te maken? Meld u dan aan en/of wees op tijd aanwezig op één van de hieronder genoemde startlocaties:

  • Voor Epe aanmelden via mailadres info@vanzwerfafvalnaarvlinder.nl of door een appje te sturen naar 06 53 96 52 61. Startlocatie is Het Vlinderhuis, Leenhofweg 25.
  • Voor Vaassen aanmelden via het mailadres Anneke.Filmer@gmail.com of door een appje te sturen naar 06 22 81 80 82. Startlocatie is het Marktplein naast de Dorpskerk.
  • Voor Wissel~Tongeren aanmelden door een appje te sturen naar 06 27 11 31 47 van Janny Bolink. Startlocatie is de Waayenbergweg 1.
  • Voor Oene aanmelden via mailadres ludwinanijhof@gmail.com. Startlocatie is het Kulturhus, Dorpsstraat 14-16.
  • Voor Emst aanmelden via mailadres jwvdstraaten@gmail.com. Voor deelnemers geldt: verzamelen rond 11:00 uur bij de picknicktafel op de parkeerplaats van supermarkt de Spar.

Koffie klaar

Op alle locaties staat – behalve in Emst – om 9:30 uur de koffie klaar. En de te lopen routes worden vanaf 9:45 uur op deze startlocaties uitgedeeld. De organisatoren vragen iedereen om zelf een veiligheidshesje mee te nemen. Voor zakken, knijpers, handschoenen wordt gezorgd. De opruimactie duurt van 10:00 uur tot 12:00 uur. De inhoud van de zakken wordt vanaf 12:00 uur door een aantal mensen bekeken en gesorteerd.

Volgens coronarichtlijnen

René Blok van de Stichting Van Zwerfval naar Vlinder benadrukt: “Voor alle locaties geldt: er wordt gewerkt volgens de coronarichtlijnen van het RIVM.” Zie voor meer informatie: https://www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona.

Nieuwe vrijwilligers

Dit keer wordt dus niet gewerkt vanuit één startpunt maar - dankzij nieuwe vrijwilligers - met startlocaties in alle dorpen. Ook wethouder Jan Aalbers doet mee aan de opruimactie.

Foto: De opbrengst van een eerder gehouden opruimactie.

Pagina opties