Grootschalige vervanging openbare verlichting

Dit item is verlopen op 28-09-2018.

In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. De lantaarnpalen die vervangen worden, zijn vaak meer dan 40 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, waaronder energiezuinig. In de maand april wordt daarom gestart met een grootschalige vervanging van deze lantaarnpalen. Ook de lampen op de lantaarnpalen worden vervangen door moderne en energiezuinige LED-lampen. Deze lampen hebben ook een veel langere levensduur dan de bestaande lampen. Met de vervanging zet de  gemeente een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid.

Dorpenroute krijgt boogmasten

Langs de dorpenroute van Epe naar de snelweg A50 bij Vaassen (Eperweg, Vaassenseweg en Eekterweg) komen zogenaamde boogmasten. Een deel van deze boogmasten is recent al geplaatst  langs de Hoofdweg in Emst. Een voordeel van de boogmasten is dat het lichtpunt meer boven de weg hangt waardoor er een betere verdeling is van het licht. Door de afwijkende vorm van deze lichtmasten wordt tevens de belangrijke ontsluitingsfunctie van deze route gemarkeerd. Ook wordt de Tongerenseweg in Epe voorzien van boogmasten. 

Hergebruik van lantaarnpalen

Langs de weg tussen Epe en Oene (Oenerweg, Eperweg, Dorpsstraat en Deventerweg tot de Kruisstraat) wordt ook de verlichting vervangen. Vrijgekomen lantaarnpalen uit de gemeente, die nog jaren meekunnen, worden opnieuw gebruikt en voorzien van energiezuinige LED-lampen. Op de bedrijventerreinen Kweekweg in Epe en Eekterveld in Vaassen worden lantaarnpalen vervangen door nieuwe met LED-lampen. Dit geldt ook voor diverse straten in Epe en Vaassen.

Werkzaamheden Van Gelder

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Gelder en worden naar verwachting  in de maand september afgerond. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Ruimte, eenheid beheer.

Pagina opties