Groep 8 aan de macht! (02-02-2018)

Dit item is verlopen op 23-02-2018.
Fotograaf: Gerhard Witteveen

Donderdag 1 februari kwamen zo’n 250 schoolkinderen uit de groepen 8 van scholen uit de hele gemeente naar het gemeentehuis voor ‘Groep 8 aan de macht!’.

Leerlingen gingen met elkaar in debat onder leiding van de burgemeester. Er werd een raadsvergadering nagespeeld, waarbij iedere schoolklas een eigen voorstel presenteerde. Vervolgens probeerden zij de andere leerlingen ervan te overtuigen dat hun voorstel het beste idee is. Uiteindelijk werd er gestemd. De schoolklas die de meeste stemmen van de (kinder)raad kreeg voor hun voorstel, won 250 euro om dat voorstel ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. In drie rondes debatteerden negen verschillende schoolklassen met elkaar.

De winnende voorstellen waren:

  • het creëren van rookvrije zones in Epe (de Nieuwe Wisselse School)
  • het verbeteren van het braakliggende stukje grond aan de Tippe om er weer te kunnen spelen (Hoge Weerdschool)
  • het plaatsen van een brievenbus (in de openbare ruimte) waarin je kaarten stopt die later aan eenzame ouderen gegeven worden (Jenaplanschool ’t Hoge Land)

Naast de kinderraad volgden de leerlingen ook een workshop met een quiz van een aantal raadsleden. Op die manier leerden ze wat de gemeente allemaal doet en waar de gemeente zich mee bezig houdt.

Kijk voor meer foto's op de facebookpagina van de gemeente Epe!

Presentaties moodboards over duurzaamheid

Een aantal schoolklassen presenteerde donderdag ook hun moodboard over duurzaamheid die zij op school gemaakt hadden. Enkele raadsleden vormden de jury. De schoolklas die deze presentatie en moodboard over duurzaamheid wint, ontvangt 1000 euro. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 20 april tijdens het Cleantech event in onze gemeente. Meer informatie hierover volgt de komende weken.

De gemeente Epe is onderdeel van de Regio Stedendriehoek/Cleantech Regio. Het doel van de Cleantech Regio is om samen met gemeenten, ondernemers en onderwijs koers te zetten naar een schone toekomst. Op 20, 21 en 24 april hosten de gemeente Epe samen met de gemeente Voorst het evenement Cleantech Tomorrow. Ook voor u!

Pagina opties