Gemeente Epe subsidieert jeugdactiviteiten via Koppel-Swoe (08-04-2021)

Dit item is verlopen op 20-05-2021.
Afbeelding bij subsidie jeugdactiviteiten Koppel-Swoe

Het college van de gemeente Epe heeft dinsdag 6 april besloten om vijfduizend euro subsidie te verlenen aan Koppel-Swoe. Deze subsidie is bedoeld voor het organiseren van jeugdactiviteiten in de aankomende meivakantie.

In opdracht van de gemeente heeft Koppel-Swoe zowel in de kerstvakantie als in de voorjaarsvakantie activiteiten georganiseerd voor kwetsbare jeugd. Dat bleek een groot succes. In de voorjaarsvakantie zijn met vijftien partners in vier dorpen in totaal 45 activiteiten georganiseerd. In totaal waren er 450 deelnemers voor de online bijeenkomsten en bij de buurt-steunpunten.

Opnieuw in beweging

Wethouder Jan Aalbers: “Dit mooie resultaat riep gewoon om een vervolg. Juist in deze tijden waarin we veel en geïsoleerd thuis zitten. We hopen dat we in de meivakantie nog meer kinderen en jongeren kunnen bereiken en hen enthousiasmeren om mee te doen. Ook de sociale verbinding stimuleren we graag. Hopelijk krijgen we nu ruim 500 mensen in beweging. Voor de meivakantie is een speciaal programma ontwikkeld, waarvoor Koppel-Swoe vijfduizend euro subsidie ontvangt van de gemeente. Hiermee hopen we de kwetsbare jeugd in coronatijd perspectief te kunnen bieden.”

Pagina opties