Gemeente Epe stapt over op e-facturatie

Dit item is verlopen op 30-04-2019.

Sinds dit jaar kunt u, als leverancier van de gemeente Epe, ook met e-facturen met ons zaken doen! We leggen u graag uit hoe dit werkt.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een gestructureerd digitaal bestand, waarbij de vereiste gegevens altijd op een vaste plek en volgens vastgestelde standaarden in het bestand staan. Dat maakt elektronisch aanmaken en verwerken van e-facturen van het ene naar het andere systeem mogelijk. Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd. Een e-mail met pdf-bijlage is dus geen e-factuur!

Waarom e-factureren?

Handmatige verwerking van facturen via post of e-mail kost veel tijd en geld. En geeft kans op fouten. Daarom stimuleert de overheid e-facturatie. Steeds meer gemeenten, provincies, waterschappen en zelfstandige bestuursorganen zullen in hun inkoopvoorwaarden e-factureren gaan eisen. In de EU-richtlijn (2014/55/EU) staat dat alle aanbestedende diensten o.a. gemeenten per 18 april 2019 e-facturen van leveranciers moeten kunnen verwerken. Met e-factureren optimaliseren gemeenten zowel de dienstverlening voor ondernemers als hun interne bedrijfsvoering.

Een geautomatiseerde gegevensverwerking levert in vergelijking met papieren facturen verschillende voordelen op:

  1. flinke kostenbesparing
  2. snellere verwerking van facturen
  3. minder administratieve fouten.

Bent u straks verplicht om e-facturen aan ons te sturen?

Wij werken graag zo efficiënt mogelijk met onze leveranciers en daarom moedigen wij het insturen van e-facturen sterk aan. Leveranciers die nog niet klaar zijn voor e-facturatie kunnen voorlopig nog gebruik maken van andere facturatiemethoden. Als in de toekomst een wijziging in beleid of verdergaande regelgeving leidt tot verplichting van e-facturatie dan wordt u daarover tijdig geïnformeerd.

Wat kunt u doen om over te stappen op e-facturatie?

Het merendeel van de huidige administratieve software en ERP pakketten is al prima in staat e-facturen te verzenden. De meeste softwareleveranciers hebben de voorzieningen hiervoor in de afgelopen jaren al ingebouwd. Oriënteer u op de mogelijkheden van uw systeem en raadpleeg eventueel uw softwareleverancier. In veel gevallen kunt u al direct beginnen met het versturen van een e-factuur! Raadpleeg uw (boekhoud)softwareleverancier en/of bezoek websites als www.ondernemersplein.nl/regel/facturen en www.e-factureren.info

Meer informatie of vragen over e-facturatie?

Details en specificaties over hoe u een e-factuur bij de gemeente Epe indient vindt u onder meer informatie.
Heeft u vragen, neemt u dan contact op met onze financiële administratie via gemeente@epe.nl of bel 14 0578.

Meer informatie

Pagina opties