Geldproblemen door de coronacrisis? Vraag de gemeente tijdig om tips en hulp (27-05-2020)

Heeft u door de coronacrisis moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? De gemeente kan u helpen. ​

Heeft u door de coronacrisis moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Om overzicht te houden over uw geldzaken? Om niet meer uit te geven dan er binnenkomt? U bent echt niet de enige. De gemeente kan u helpen. Vraag tijdig om hulp. Hoe eerder, hoe beter.

Wat kan de gemeente u bieden?

Tips en advies

Komt u iedere maand geld tekort? Dan kunt u van de gemeente ‘budgetadvies’ krijgen. U krijgt dan tips voor meer overzicht over uw geldzaken. En tips voor een goed evenwicht tussen uw inkomsten en uitgaven. Zo kunt u zorgen dat u weer geld overhoudt aan het einde van de maand.

Hulp bij schulden

Heeft u al (veel) schulden? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor ‘schuldhulpverlening’. De gemeente helpt u dan om afspraken te maken met de mensen die nog geld van u krijgen. Uw schuld wordt dan in elk geval niet steeds groter.

U beslist zelf

Het uiteindelijke doel is dat u weer grip krijgt op uw geldzaken. U blijft daarvoor zelf verantwoordelijk. U beslist zelf over uw inkomsten en uitgaven. De gemeente kan u geen geld lenen. Van de gemeente krijgt u wél advies en hulp, zodat u uw geldzaken straks weer op orde heeft.

Hulp bij formulieren en administratie

Best ingewikkeld: formulieren invullen en uw administratie bijhouden. Gelukkig zijn er de vrijwilligers van het Formulierenteam van Koppel-Swoe. U kunt bij hen terecht voor gratis hulp en advies bij uw formulieren en administratie.

Meer informatie

Meer informatie over budgetadvies en schuldhulpverlening van de gemeente vindt u elders op deze website.U kunt ook bellen met telefoonnummer 14 0578.
Meer informatie over het Formulierenteam vindt u op de website van Koppel-Swoe. U kunt ook bellen: telefoonnummer (0578) 67 67 67.
 

Pagina opties