Geen particuliere speeltoestellen in openbare ruimte

Dit item is verlopen op 30-08-2018.

Tijdens controlerondes komen onze medewerkers regelmatig speeltoestellen tegen in de openbare ruimte die niet van de gemeente Epe zijn. Dit zijn speeltoestellen van inwoners, zoals  glijbaantjes en trampolines. In verband met veiligheid en aansprakelijkheid als gemeente vragen we u om zelf geen speeltoestellen in de openbare ruimte te plaatsen.

Wij begrijpen dat het ontzettend leuk is om op een mooie dag extra speeltoestellen op straat of in de speeltuin te plaatsen zodat iedereen in buurt nog fijner kan spelen. We vragen echter om uw begrip om dit niet te doen in verband met veiligheid en onze aansprakelijkheid. Als gemeente zijn wij verantwoordelijk en aansprakelijk voor speeltoestellen die in de openbare ruimte staan, ook als deze niet van de gemeente zijn.

Veiligheidseisen

De speeltoestellen in de openbare ruimte van de gemeente Epe moeten namelijk voldoen aan de Warenwet besluit attractie- en speeltoestellen (WAS). Hierin staan ook de strenge veiligheidseisen waaraan speeltoestellen moeten voldoen. In de gemeentelijke speeltuinen in verschillende wijken staan speeltoestellen die voldoen aan de veiligheidseisen en worden ook ieder jaar door ons gekeurd. Ook onderhouden en beheren we deze toestellen.

Pagina opties