FIFA21-toernooi voor jongeren in Stedendriehoek (11-02-2021)

Dit item is verlopen op 03-06-2021.

Jongeren die in één van de gemeenten in de Stedendriehoek wonen kunnen zich vanaf vrijdag 12 februari om 15:00 uur inschrijven voor het eerste online Stedendriehoek FIFA21-toernooi. Het toernooi wordt georganiseerd door de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen in samenwerking met voetbalvereniging Go Ahead Eagles en Home of esports.

Koppel-Swoe

Het jongerenwerk en de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe in Epe spelen een actieve rol bij het onder de aandacht brengen van dit online evenement bij de jongeren in onze gemeente.

Prachtige prijzen

Go Ahead Eagles en Home of esports stellen prachtige prijzen beschikbaar voor dit toernooi. Waaronder een Playstation 5 en enkele aan deze Deventer voetbalclub gelinkte prijzen. De voorbereidingen werden opgestart door de adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst. De andere gemeenten haakten bij dit initiatief aan na een eerste overleg van Voorst met Go Ahead Eagles en Home of esports. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd voor jongeren vanaf 12 jaar. Het kan coronaproof worden gespeeld.

Weggevallen

Jongeren sporten minder sinds de uitbraak van het coronavirus. Daarmee is voor hen een belangrijke vrijetijdsactiviteit – waarin ze ook hun energie en emoties kwijt kunnen – weggevallen. Met dit online voetbaltoernooi wordt hen nu een leuk alternatief geboden. Ook sluit het mooi aan bij de oproep van premier Rutte om jongeren meer perspectief te bieden in coronatijd.

Twee toernooien

Er worden twee toernooien gespeeld, uitmondend in een finaledag. Jongeren kunnen gratis vanuit huis meedoen. Er wordt gespeeld met landen- en clubteams. Aan de finale doen de 8 beste spelers van beide toernooien mee. De winnaar krijgt een PS5.

Home of esports

“Home of esports verzorgt in coronatijd voor verschillende gemeentes en voetbalclubs online FIFA toernooien. Een perfecte oplossing voor zowel gemeentes als voetbalclubs”, deelt manager Tjerk van der Maten van Home of esports mee. Hij merkt dat het ook voor voetbalclubs steeds lastiger wordt om jonge fans betrokken te houden bij het voetbal. “Met ons online platform kunnen we hier in samenwerking met Go Ahead Eagles en de gemeenten op in spelen”, vult hij aan.

Go Ahead Eagles

"Een bezoek aan De Adelaarshorst is helaas nog altijd niet mogelijk voor onze supporters", zegt algemeen directeur van Go Ahead Eagles Jan Willem van Dop. "Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we daarom gekeken naar extra manieren om de verbinding met onze supporters sterk te houden.”

Ook dit Stedendriehoek FIFA21-toernooi helpt mee om in contact te blijven met supporters. “Het is fantastisch om te zien dat dit toernooi zo enthousiast is opgepakt door zeven gemeenten in en rond de Stedendriehoek, waar een groot deel van onze achterban woont."

Aanmelden (vol = vol)

Er kunnen maximaal 128 jongeren per toernooidag – dus 256 jongeren in totaal – meedoen aan deze activiteit. De toernooien worden gehouden op maandagmiddag 22 februari en woensdagmiddag 24 februari.

Aanmelden kan vanaf vrijdagmiddag 12 februari 15:00 uur via de website van Go Ahead Eagles: https://www.ga-eagles.nl/fifa-toernooi/.

Pagina opties