Feestelijke heropening Geerhuus Vaassen mede dankzij subsidie Goed voor Elkaar

Dit item is verlopen op 24-10-2019.

Dinsdagavond 1 oktober was het feest in het Geerhuus in Vaassen.

Zo’n 80 buurtbewoners kwamen vieren dat hun buurthuis in een nieuw jasje was gestoken. Met vereende krachten van vele vrijwilligers. En met een financiële bijdrage van de gemeente.

Tijd en energie

De Stichting Buurtraad Geerstraat in Vaassen vroeg bij de gemeente een Goed-voor-Elkaar-subsidie aan. Met succes. De bijdrage van €7.000,- kon het bestuur goed gebruiken voor nieuwe meubels. Bestuursvoorzitter Ellen Scholten is er trots op. Nog trotser is ze op alle vrijwilligers en ondernemers. ”Ontzettend veel mensen staken hun tijd en energie in de opknapbeurt. Een ondernemer nam het stucwerk letterlijk en figuurlijk voor zijn rekening. Weer een ander zette er een nieuw systeemplafond in. Wij betaalden de materiaalkosten. Zij staken samen met ons de handen uit de mouwen.”

Goed voor Elkaar

Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs is ook gekomen en kijkt bewonderend om zich heen. Helemaal als ze van Ellen Scholten hoort hoe al dat moois tot stand is gekomen. “Dit is precies waarvoor de Goed-voor-Elkaar-regeling is bedoeld. Zo steunt de gemeente ideeën van inwoners voor meer leefbaarheid in hun wijk, straat of dorp. Onze subsidie is hier goed besteed”, stelt de wethouder tevreden vast. “Niet alleen zíjn de mensen hier goed voor elkaar. Ze hébben het nu ook goed voor elkaar.” Dat kan Ellen Scholten alleen maar beamen.

Meer informatie

Meer informatie over de Goed-voor-Elkaar-regeling is te vinden op www.epe.nl/subsidie. Ideeën voor meer leefbaarheid in wijk, straat of dorp zijn welkom.

Pagina opties