Extra hulp bij geldzorgen beschikbaar in Epe (26-07-2022)

Dit item is verlopen op 09-08-2022.

Epe aangesloten bij geldfit.nlSteeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Ook ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Gemeente Epe werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) om inwoners en ondernemers met financiële problemen te helpen.

Inwoners kunnen nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl, ondernemers doen een op hen toegespitste test via geldfitzakelijk.nl. Met de test krijgen ze meer inzicht in hun financiële situatie.

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van gemeente Epe kunnen gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijg je inzicht in jouw financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvang je ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in jouw gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Martin Suithoff, directeur NSR, vertelt:
“Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ondernemers in gemeente Epe kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl.  Zij kunnen hier een op hun situatie toegespitste test doen. Want, zo vertelt Martin: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”

Pagina opties