Epe Spreekt vraagt naar coronacijfers (01-07-2020)

Waar vindt u informatie over het aantal corona-besmettingen, -ziekenhuisopnamen enzovoort?

Van 22 april tot en met 6 mei liep via inwonerspanel Epe Spreekt een onderzoek naar hoe inwoners de coronacrisis beleven. Een van de vragen die bleek te leven was: waar vind ik informatie over het aantal coronabesmettingen, -ziekenhuisopnamen en –overledenen? Dat zit zo.

Coronacijfers RIVM

Het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) houdt de verspreiding van het coronavirus in de gaten. Het RIVM werkt daarvoor samen met artsen, laboratoria en de gemeentelijke gezondheidsdiensten, de GGD’en.

Het coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. De cijfers over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnamen en overledenen staan op de website van het RIVM. Daar vindt u de actuele cijfers met een uitleg. Ook staat er een korte tekst met de dagelijkse update over meldingen, ziekenhuisopnamen en overledenen. Verder kunt u er doorklikken naar:

  • de dagelijkse update epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland (download);
  • de ontwikkeling van het coronavirus in grafieken;
  • de COVID-19 kaart van Nederland met meldingen, ziekenhuisopnamen en overledenen over de afgelopen 2 weken. Deze kaart wordt elke dinsdag bijgewerkt.
  • de COVID-19 internationale kaart.

Werkelijke aantallen

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Niet iedereen doet dat. Daarom ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger dan de aantallen die het RIVM noemt. Bovendien worden besmettingen soms met vertraging gemeld. Die besmettingen verschijnen dus ook met vertraging in de cijfers. Dat geldt ook voor het aantal ziekenhuisopnamen en overlijdens.

Heeft u klachten die horen bij het coronavirus?

Dan kunt u zich laten testen. Bel 0800-1202 voor een afspraak. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie.

Pagina opties