Epe en Vaassen nemen drinkwaterpunten in gebruik

Dit item is verlopen op 25-05-2017.

Wethouder Robert Scholten had vanmiddag samen met prijswinnaar Rob Aartsen de eer om als eerste een glas fris water te tappen op het Marktplein in Epe. Hij nam daarmee officieel het nieuwe drinkwaterpunt in gebruik. Ook in Vaassen is door Vitens een openbaar drinkwatertappunt geplaatst.

Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van de wereld. Het is 1000 keer zo goedkoop als water uit een fles en minstens 400 keer minder belastend voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de mensen vindt dat kraanwater in de openbare ruimte beschikbaar moet zijn. Daar zijn Vitens en de gemeente Epe het helemaal mee eens! Gemeente Epe heeft zich enkele jaren geleden al tot kraanwatergemeente uitgeroepen.

Initiatief van het drinkwaterbedrijf

Het realiseren van openbare drinkwatertappunten is een initiatief van drinkwaterbedrijf Vitens die dit jaar 10 jaar bestaat. Om dat te vieren hebben ze 100 openbare tappunten weggegeven via een wedstrijd. Inwoners van Epe konden een selfie insturen. Rob Aartsen en nog een inwoner hebben dat met succes gedaan. De gewonnen drinkwatertappunten zijn in Epe en Vaassen geplaatst.

Vitens wil het drinken van kraanwater promoten om hiermee de enorme hoeveelheid plastic afval in te perken en de CO2-uitstoot als gevolg van productie en transport van flessen bronwater te verminderen. De plaatsing van een drinkwatertappunt betekent fris drinkwater voor de voorbijgangers. Zo wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor de beschikbaarheid van kraanwater in de horeca en in de openbare ruimte.

Pagina opties