Energiemarkt: 26 oktober op het gemeentehuis (22-09-2022)

Woensdag 26 oktober van 9.00 – 12.00 uur is er een ENERGIEMARKT met activiteiten voor jong en oud op het gemeentehuis.

Het besparen van energie is nog nooit zo actueel geweest als de afgelopen maanden. De gasprijzen stijgen en daardoor ook onze energierekeningen. Hopelijk gaan de maatregelen van de Rijksoverheid uitkomst bieden. Maar ook met kleine maatregelen kunt u (zonder grote investering) energie te besparen. Maar waar moet je beginnen en waar doe je goed aan?

Op de energiemarkt kunt u meer horen over de dingen die u kunt doen. Er zijn verschillende acties die u kunnen helpen:

  • Zo kunt u zich inschrijven voor een warmtefoto. Op de foto ziet u waar uw woning warmte verliest. En krijgt u advies over hoe u dat stopt!
  • U kunt kans maken op een display die u mee naar huis mag nemen voor een aantal maanden. Op de display kunt u zien hoeveel stroom uw apparaten verbruiken.
  • U kunt uw vragen stellen aan de energiecoaches of de energieadviseur. Bijvoorbeeld over het isoleren van uw woning of de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen.
  • Ook vertellen we welke subsidies en voordelige leningen er zijn.

Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten:

  • Er is bijvoorbeeld een watertafel, de tafel laat zien wat de opwarming van de aarde betekent voor het water in ons land.
  • Ook organiseren we een quiz over energie besparen met prijsjes voor iedereen die meedoet.
  • En we maken de prijswinnaars bekend van de kleurplaatwedstrijd! Klik op de link en u vindt de kleurplaat onderaan de pagina.

De energiemarkt is in het gemeentehuis. Kom vooral even kijken en kopje koffie of glas ranja drinken. De deur staat voor u open. U bent van harte welkom.

Pagina opties