En de winnaars zijn....

Dit item is verlopen op 26-01-2019.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de Vrijwilligersprijs, Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’. Wethouder Jan Aalbers reikte aan mevrouw Hûlya Akirmak de Vrijwilligersprijs uit. Wethouder Robert Scholten reikte aan Jamano Kertokarijo de Sportprijs 2018 uit. Janny Thomassen ontving de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’.

Vrijwilligersprijs 2018

Mevrouw Hûlya Akirmak is vrijwilliger van 2018. Haar grootste kwaliteit is de omgang met de dementerende medemens. Verder ondersteunt ze in het eetcafé in Epe mensen met een lichamelijke handicap, onderhoudt zij de Moestuin en werkt vrijwillig in het buurtcafé in Vaassen. Ze organiseert ook de Straatspeeldag.

Sportprijs 2018

Maar liefst 855 mensen brachten hun stem online uit voor de Sportprijs. Het werd een spannende race om de meeste stemmen. Samen met de punten van de jury sleepte Jamano Kertokarijo uiteindelijk de prijs voor de meest sportieve topprestatie in de wacht.

Jamano is pas 12 jaar en doet aan kickboxen. In februari 2018 nam hij namens sportschool Budo-Blok Kickboxing in Vaassen deel aan de wedstrijden om het Europees kampioenschap. In de jeugdklasse tot 40 kilogram won hij! Jamano nam hierdoor, naast een certificaat voor de winnaar, ook een reusachtige Europese beker mee naar huis! Jamano kan een heel grote kickbokser worden en traint nu volop voor het WK!

‘Heel Epe-Beweegt-prijs’ 2018

De ‘Heel Epe-Beweegt-prijs’ is de prijs voor maatschappelijke sportinitiatieven en de mensen die daaraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Janny Thomassen kreeg het meeste aantal stemmen en won hiermee deze mooie prijs.

Janny is leerkracht in de onderbouw van basisschool de Sprenge in Vaassen. Ze verzorgt een dag in de week gymlessen voor alle kinderen, organiseert alle sportactiviteiten en regelt gastlessen. Na schooltijd enthousiasmeert ze kinderen en ouders om mee te doen aan buitenschoolse sportactiviteiten. Ze organiseert peutergym, de Sprenge-trailrun (samen met de buurtsportcoaches) en introduceerde de daily-mile op school. Janny is de grote motor achter alle sportactiviteiten en het grote voorbeeld ‘gezonde voeding, gezond gedrag’ op de school!

Stemmers bedankt!

Dank aan iedereen die op zijn/haar favoriet heeft gestemd voor de Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ 2018. Uw stem telde voor 50% mee in de uiteindelijke keuze voor de winnaar. De overige 50% werd bepaald door de jury, met daarin onder andere Nurija van Schoonhoven, winnares van vorig jaar.

Pagina opties