En de winnaars zijn..

Dit item is verlopen op 24-01-2018.

De winnaars voor de Sportprijs 2017 en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ zijn bekend. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari heeft wethouder Robert Scholten aan Nurija van Schoonhoven de Sportprijs 2017 uitgereikt. De ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ 2017 werd in ontvangst genomen door wielervereniging 'Houdt de Ketting Strak' voor de Gisola Emster Veldtoertocht. Ook werd deze avond de vrijwilligersprijs 2017 uitgereikt aan Dikki Huiskamp.

Sportprijs 2017

Enorm veel mensen hebben gestemd. Lange tijd is het een nek-aan-nekrace geweest. Uiteindelijk heeft Nurija van Schoonhoven de prijs voor de meest sportieve topprestatie in de wacht gesleept. Als 19-jarige Nederlandse voetbalster speelt ze bij PEC Zwolle. In de zomer van 2015 maakte ze de overstap van FC Twente naar PEC Zwolle en maakte ze op 7 november 2015 haar debuut bij de eerste selectie in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In 2017 heeft ze met Oranje vrouwen onder de 19 jaar een plek in de halve finale behaald. Hiermee heeft Oranje vrouwen onder 20 ook plaatsing voor het WK in 2018 in Frankrijk gerealiseerd. Robert Scholten roemde haar om haar ambities en de drang om er volledig ‘voor te gaan’.  En dat niet alleen in haar voetbalcarrière maar ook in de keuze voor haar studie.

‘Heel Epe-Beweegt-prijs’ 2017

De prijs voor maatschappelijke sportinitiatieven en de mensen die daaraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd: de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ is naar Gisola Emster Veldtoertocht van wielervereniging ‘Houdt de Ketting Strak’ gegaan. Dit initiatief werd door Robert Scholten omschreven als een toertocht die internationale bekendheid geniet met onder meer deelnemers uit Duitsland.  Maar bovenal een toertocht die door deelnemers en de wielersportbond enorm wordt gewaardeerd om zowel de organisatie als de verzorging onderweg en het prachtige parcours. Gisola Emster Veldtoertocht is in 2017 alweer voor de 17e keer verreden en is in dit jaar door de wielersportbond NTFU onderscheiden met het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’.

Pagina opties