Deelnemer groepsaankoop isolatie positief (11-07-2019)

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Jan Nuesink nam, net als veel andere inwoners, deel aan de groepsaankoop isolatie. Hij is positief over de gang van zaken. Jan Nuesink: ‘Het isolatiebedrijf is duidelijk en eerlijk’. De gemeente Epe startte deze groepsaankoop voor het isoleren van woningen in samenwerking met het Regionale Energieloket. Inwoners konden tegen een scherpe prijs hun woning isoleren. De groepsaankoop is nu gesloten, maar naar verwachting start er tezijnertijd weer een nieuwe groepsaankoop voor woningisolatie.

Informatiebijeenkomst

Jan en Jetty Nuesink wonen ongeveer 24 jaar in het buitengebied van Emst. Hun prachtige woning aan de Schaverenseweg is in die jaren al een paar keer aangepakt om comfort en woonplezier te vergroten. “We pakken steeds weer een ander project op. Zo is er bijvoorbeeld vloerverwarming op onze begane grond gekomen. Ook hebben we al eens spouwmuurisolatie laten uitvoeren. Toen de gemeente Epe hun voorlichtingsavonden over ‘groepsaankoop woonisolatie’ aankondigde, waren we dus direct geïnteresseerd. Daar hebben we ons vrijblijvend laten informeren of we niet nog meer aan ons huis konden doen.”

Waardevol effect

Er is sindsdien nog niets concreets aan hun woning gebeurd, maar die avond heeft zeker al wel één waardevol effect gehad, vervolgt Jan Nuesink. “De presentatie was duidelijk en eerlijk. Het was een goede avond, met een goede uitleg. Al onze vragen werden uitgebreid beantwoord. We zijn mede daardoor over de streep getrokken om ook andere delen van onze woning aan te pakken.” Een week na de informatieavond kwam er al een medewerker van Rouwenhorst Isolatie bij de woning van het echtpaar Nuesink kijken. “Hij besteedde veel tijd aan de woningcheck en kwam uiteindelijk met een eerlijk advies wat er wellicht nog verbeterd kan worden om energieverbruik te verlagen. Wat je uiteindelijk met dat advies wilt doen, dat ligt bij jou als woningbezitter.”

Dakisolatie

Op basis van het advies werd het duidelijk voor het echtpaar Nuesink waar zij konden besparen. “Warmte stijgt op en in ons geval ontsnapt er het nodige door het oude dak. Daar moest iets aan gedaan worden.” Dakisolatie, dus. Het is de bedoeling om dat niet met platen te realiseren. “Het dak moet eerst uitgevlakt worden en daarna gaan ze spuitisolatie uitvoeren.” Daar heeft Rouwenhorst overigens een ander bedrijf bijgehaald die hierin gespecialiseerd is. Voor dat aspect komt er dus een aparte offerte op maat. Als het dak aangepakt is, worden de ramen en kozijnen vervangen. “Ze denken ook nog eens mee over de juiste volgorde van de werkzaamheden.”

Energiebesparing voor volgende generaties

Jan Nuesink is helder. Hij en zijn vrouw geven niet alleen voor zichzelf opdracht voor deze milieubesparende maatregelen. “Dit gaat ook de wereld van onze kinderen en van onze kleinkinderen. Wie weet dat één van onze twee zonen hier ooit wel wil gaan wonen.” Natuurlijk, Nuesink weet ook wel, alles wordt duurder. Water, gas, elektriciteit. “Als je daar dus geld kunt besparen, dan zal je dat niet laten.” Het echtpaar Nuesink is al jaren zeer bewust met het milieu bezig. “Wij hebben een eigen groenvoorzieningsbedrijf. Het scheiden van afvalstromen is bij onze firma bijvoorbeeld een nadrukkelijk thema. Die bewustwording houdt niet op bij onze privésituatie. Als je met z’n allen niets doet, dan gebeurt er ook niets. Als je wél bewust bezig bent met het verbeteren en verduurzamen van je leefomgeving, dan doe je in ieder geval iets. Alle beetjes helpen, hoe klein ook.” Het echtpaar Nuesink is daarom zeer benieuwd naar de uiteindelijke offertes. “We weten natuurlijk nog niet wat het allemaal gaat kosten. Maar wanneer we akkoord zijn, dan hopen we dat deze klus voor de winter gerealiseerd kan worden.”

Interesse in woningisolatie?

Deelnemen aan de groepsaankoop was mogelijk tot 25 juni 2019. Woningen gebouwd tussen 1920 en 1987 kwamen in aanmerking voor de woningcheck. De groepsaankoop woonisolatie werd georganiseerd door het Regionaal Energieloket. Naar verwachting komt er tezijnertijd een nieuwe groepsaankoop. Meer informatie duurzaam Epe.

Pagina opties