De genomineerden voor de Sportprijs 2017

Dit item is verlopen op 13-12-2017.

De genomineerden voor de Sportprijs 2017 en de ‘Heel Epe Beweegt’-prijs zijn bekend. De aanmoedigingsprijzen voor sportieve topsportprestaties en maatschappelijke sportinitiatieven of mensen die daaraan een bijzondere bijdrage leveren. Binnenkort kunt u via de website stemmen op uw favoriet.

En de genomineerden zijn...

Sportprijs 2017

Desi van Emmerik, atletiekvereniging Cialfo
Desi is 15 jaar en een  aanstormend talent. Door haar trainingen op de vereniging en in het nationale team scoort zij aanhoudend hoog op regionale, nationale en internationale kampioenschappen. Als lid van het selectieteam NL behaalde zij in juni de eerste plaats bij de Ruhrgames voor C junioren op de 800 meter.

Nurija van Schoonhoven, PEC Zwolle
Nurija van Schoonhoven is 19 jaar en speelt bij PEC Zwolle vrouwen. Dit jaar heeft ze met Oranje vrouwen onder 19 een plek in de halve finale behaald. Hiermee heeft Oranje vrouwen onder 20 jaar ook plaatsing voor het WK in 2018 in Frankrijk gerealiseerd.

Sander van Looij, PEC Zwolle
Sander van Looij is 20 jaar en speelde tot 2012 bij SV Epe. Er was belangstelling voor hem van zowel Vitesse als PEC Zwolle. Hij heeft voor de laatste gekozen. Sander trainde als 17-jarige al mee met de selectie. Dit seizoen maakt hij deel uit van het eerste elftal en kreeg een profcontract. Sander is inzetbaar op rechts centraal en links centraal in de verdediging. Zijn rechterbeen is wat sterker en dus daar ligt zijn voorkeur.

‘Heel Epe Beweegt-prijs’ 2017

Gisola Emster Veldtoertocht, Wielervereniging ‘Houdt de ketting strak’
Zaterdag 21 oktober jl. werd voor de 17e keer de Gisola Emster Veldtoertocht verreden met als start en finish sportpark 't Hanendarp in Emst. De Veldtoertocht had al het predicaat "klassieker", maar nu ook het keurmerk "Extra Goed Geregeld", het hoogst haalbare binnen de NTFU.

Hangplektoernooi SV Vaassen
Het  hangplektoernooi van SV Vaassen wordt elk jaar in mei georganiseerd. In 2017 werd het voor de 15e keer georganiseerd. Het jongerenwerk van Koppel is hier ook nauw bij betrokken. Het toernooi is bestemd voor deelnemers die ouder zijn dan 15 jaar. Dit toernooi Is ooit gestart naar een idee van Jan Rodijk, van SV Vaassen.

Epe on ice
Dit jaar vindt de elfde editie van Epe On Ice plaats. Jaarlijks trekt het zo’n 10.000 bezoekers waaronder 2500 basisschoolleerlingen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ruim 100 vrijwilligers en diverse sponsoren en is niet meer weg te denken uit de gemeente Epe.

Over beide prijzen

Beide prijzen brengen bijzondere sportprestaties of sportinitiatieven uit het afgelopen jaar onder de aandacht. Als aanmoediging om vooral door te gaan, vanwege de uitmuntende prestatie of omdat zoveel andere mensen kunnen bewegen door dit initiatief. De gemeente Epe spreekt met deze prijzen haar waardering uit.

Pagina opties