Carla Kats vertrekt als gemeentesecretaris in Epe (27-12-2021)

Dit item is verlopen op 22-02-2022.

Per 15 februari wordt Carla Kats nieuw afdelingshoofd van de afdeling Risico- en Crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Carla Kats volgt hiermee Jeroen Wesselink op die per 1 januari gemeentesecretaris wordt van de gemeente Son en Breugel. Carla Kats was de afgelopen 10 jaar gemeentesecretaris bij de gemeente Epe. Vanuit die rol gaf ze op inspirerende wijze leiding aan de ambtelijke organisatie van de gemeente Epe. Ook was ze een belangrijke adviseur en sparringpartner van het college van B&W. 

Belangrijke bijdrage

Burgemeester Tom Horn reageert op het vertrek van Carla Kats: “De gemeente Epe ontwikkelt volop. Carla heeft een belangrijke bijdrage geleverd om de ambtelijke organisatie met de vragen uit de samenleving mee te laten groeien. Het is mooi dat ze voor onze regio actief blijft, in haar nieuwe rol bij de VNOG. We danken haar voor haar bevlogen inzet en wensen haar succes met haar verdere loopbaan.”

Verbinding en ervaring

Carla Kats was sinds 2017 ook coördinerend functionaris van het Cluster Secretarissen Overleg (CSO), een wettelijke taak van waaruit coördinatie op maatregelen en voorzieningen die de gemeenten treffen met het oog op een ramp of crisis wordt geregeld. Namens de 22 gemeentesecretarissen van de VNOG was zij ook adviseur van het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur van de VNOG. Diemer Kransen directeur VNOG: “Vanuit deze rollen zorgde zij op een uitstekende manier voor verbinding tussen de veiligheidsregio en de gemeenten op ambtelijk gebied en coördineerde de voorbereiding op de crisistaken in het kader van bevolkingszorg van gemeenten. Carla is zodoende geen onbekende bij de VNOG en neemt hierdoor veel ervaring mee, die in haar nieuwe functie goed van pas komt. Mede namens het MT wens ik Carla veel succes in haar nieuwe functie.”

Van betekenis

Carla Kats: “Ik heb 20 jaar voor de gemeente Epe gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar als gemeentesecretaris. Mijn werk in en voor de gemeente Epe heb ik altijd ervaren als dynamisch en boeiend. Ik ben de gemeente dankbaar voor de ruimte die ik heb gekregen om te leren en te ontwikkelen. Met de ervaring die ik heb opgedaan en de kans die zich nu voordoet, is het logisch om deze uitdagende stap in mijn carrière te zetten. Ik heb er ontzettend veel zin in.”
 

Pagina opties