Burgemeester Tom Horn praat met ondernemers over coronacrisis (26-03-2021)

Hoe is het om ondernemer te zijn in coronatijd? Wat doe je om het hoofd boven water te houden? Burgemeester Tom Horn ging hierover met 5 ondernemers uit de gemeente Epe online in gesprek.

Grote invloed

Al tijdens de voorstelronde bleek dat de coronacrisis op alle ondernemers in de gemeente Epe grote invloed heeft. Voor alle 5 geldt: Hun inkomsten zijn heel veel lager dan vóór de coronacrisis en sommige konden het contract van tijdelijke medewerkers niet verlengen.

Onmacht

Een aantal ondernemers had ook een groot gevoel van onmacht. “Ik vind het heel lastig dat ik als ondernemer geen invloed heb op de maatregelen die nu voor mijn bedrijf gelden”. Een ander vond het juist weer heel moeilijk om naar de toekomst te kijken: “Je ziet geen toekomst dus geen perspectief”.

Nieuwe acties

Iedereen gaf aan dat het een heel zware tijd is maar probeert er toch het beste van te maken. Bijvoorbeeld door nieuwe acties te verzinnen en alvast voorbereidingen te doen voor de zomer. “Toen de crisis begon, zijn we begonnen met het schilderen van de buitenkant van het hotel”, zei een deelnemer aan dit online gesprek.

Samenwerken

De ondernemers waren het er ook allemaal over eens dat juist tijdens deze crisis de samenwerking zoveel mogelijk gezocht moet worden. Als voorbeeld werd genoemd: Als jij nou als relatiegeschenk mijn product geeft, dan kan ik jouw klanten een korting geven. Voor alle ondernemers geldt: “We zitten hier samen in en samen moeten we hieruit komen”.

Aantrekkelijk

Op de vraag van de burgemeester of de gemeente nog iets specifieks voor de ondernemers kan doen, komt van meerdere kanten hetzelfde antwoord: “Het is heel belangrijk dat straks als de crisis voorbij is, het centrum van Epe en Vaassen aantrekkelijk blijft om te gaan winkelen”. De burgemeester antwoordt hierop dat de gemeente zich hier bewust van is en er ook al mee bezig is.

Respect

Aan het eind van het gesprek spreekt de burgemeester z’n respect uit. “Ik heb veel respect voor iedereen die in deze tijd z’n eigen broek moet ophouden en voor zijn medewerkers moet zorgen. Als er iets is wat wij als gemeente kunnen doen in deze lastige tijden, laat het ons dan vooral weten”.

Sportclubs

Binnenkort wil de burgemeester graag in gesprek met sportclubs. Wilt u deelnemen? Stuur dan een e-mail naar: communicatie@epe.nl.

Fotobijschrift: Burgemeester Tom Horn (linksboven) sprak met 5 plaatselijke ondernemers over de impact van de coronacrisis. Accountmanager Bedrijven Marjolein van Alken nam ook deel aan dit online gesprek. Zij is het eerste aanspreekpunt bij de gemeente Epe voor (ook corona gelinkte) vragen van ondernemers.

Pagina opties