Burgemeester: "Houd oren en ogen open" (29-01-2021)

Dit item is verlopen op 05-03-2021.
Afbeelding bij burgemeester:

"Houd oren en ogen open" 

Beste inwoners, ondernemers en organisaties,

Waarschijnlijk net als u, kijk ik met gemengde gevoelens naar de beelden uit de media. Met afschuw zie ik rellende vandalen, met leed voel ik mee met getroffen winkeliers en met trots denk ik aan onze eigen gemeente. Ik ben zeer blij dat wij in onze gemeente nog altijd verstandig genoeg zijn om het enige juiste te doen: afstand houden en zorgen dat het coronavirus zo min mogelijk kan aanrichten.

Hoe hard we ook balen en soms zelfs lijden onder de maatregelen, we houden wel ons verstand erbij. Een groot compliment en mijn dank daarvoor aan u allen. Zeker ook aan de jongeren in onze gemeente. Ook voor hen zijn het moeilijke tijden. Ik waardeer het dan ook enorm, dat zij zich niet hebben laten verleiden tot eenzelfde asociaal gedrag als ik zie bij andere gemeenten. Hulde daarvoor! Mijn waardering heb ik vanmorgen dan ook graag geuit: via het Scholengemeenschap RSG Noord Oost Veluwe heb ik vanmorgen aan hen persoonlijk én aan hun ouders een brief verzonden. Omdat ik weet dat er ook veel jongeren zijn in onze gemeente die niet op deze school zitten, spreek ik mijn waardering voor hen ook hier nadrukkelijk en graag uit.

Nu ben ik niet zo naïef om te denken dat er in onze bescheiden gemeente ‘zoiets niet kan gebeuren’. Je weet immers nooit waar en wanneer de verleiding toch niet weerstaan wordt. Daarom richt ik me graag tot de hele gemeente om iedereen te vragen alert te zijn. Wij, de gemeente, de boa’s en de politie, zijn dat uiteraard ook en doen dat continu. Voorkomen is immers beter dan genezen. Daarom ook mijn verzoek aan u. Hoe meer oren, ogen en gezond verstand we in onze gemeente hebben en samenwerken, hoe beter. We zijn er allemaal bij gebaat dat het rustig blijft. Alleen samen krijgen we corona onder controle en voorkomen we onnodige ellende.

Houd afstand en blijf nabij, houd moed en blijf gezond. En op onze hoede. Vermoedt u iets, vangt u iets op of ziet u iets gebeuren? Laat het ons zo snel mogelijk weten en neem contact op met de politie. Ik wens u een rustig weekend toe.

Uw burgemeester,

Tom Horn

#Alleensamen 

Pagina opties