Burgemeester helpt mee met prullenbak en bankjes plaatsen (10-07-2020)

Op het veldje bij wijkgebouw Balai Pusat in Vaassen zijn vanmiddag drie bankjes en een prullenbak geplaatst. Burgemeester Tom Horn hielp de jongeren die hier om hadden gevraagd een handje mee. En er kwamen ook nog enkele buurtbewoners naar de werkzaamheden kijken. “Het was super geslaagd”, benadrukt jongerenwerker Shèdy Abourayan.

Overleg

Jongeren die deze plek regelmatig bezoeken vroegen of het mogelijk was om hier een prullenbak te plaatsen. Omdat die er niet stond werd afval nog wel eens op de grond gegooid, waar zij dan weer op werden aangesproken. In overleg met de jongerenwerkers en de gemeente Epe werd besloten hier zowel een prullenbak als drie bankjes neer te zetten.

Napraten

Tom Horn was uitgenodigd om als eerste de schep in de grond te steken. En toen de prullenbak en bankjes stevig op hun plek stonden was er nog volop tijd om samen – de jongeren en de burgemeester – na te praten.

Wekelijks

Wie op het veldje komt voetballen of basketballen kan nu na afloop ook nog even op een bankje gaan zitten. En wie er heen gaat om met leeftijdsgenoten bij te praten kan dit behalve staand ook nog een tijdje zittend doen.

Bovendien wordt iedere bezoeker nu in staat gesteld om eventueel klein afval netjes weg te gooien. "En we zullen deze prullenbak wekelijks legen, zodat die niet overvol raakt", belooft Shèdy Abourayan van KoppelSwoe.

Pagina opties