Brief aan alle inwoners van college en raad (30-10-2020)

Dit item is verlopen op 04-11-2020.

In de weken van 19 en 26 oktober kregen alle inwoners een brief van het gemeentebestuur thuisgestuurd.

De volledige tekst van deze brief kunt u hieronder lezen.

Beste inwoners van Emst, Epe, Oene en Vaassen,                       

De invloed van de coronacrisis op ons dagelijkse leven is groot. Voor iedereen, van jong tot oud. Ook in onze gemeente zijn de gevolgen ervan zichtbaar. Velen zijn bezorgd om de eigen gezondheid of die van familie en vrienden. Sommigen zijn hun baan kwijt of verdienen minder. Anderen maken zich zorgen om school, opleiding en stage of die van hun kinderen. En allemaal worden we beperkt in ons doen en laten. Dat alles vraagt veel van ons, zeker ook van jonge mensen.

Deze brief is bedoeld om te laten weten dat het voltallige gemeentebestuur er nog steeds voor u is. Voor u, voor jou, voor iedereen in onze gemeente. We zijn er met concrete hulp, zorg en ondersteuning. Als altijd, maar nu nog meer. In sommige gevallen kunnen jullie daarvoor rechtstreeks bij ons terecht. In andere gevallen bij organisaties met wie we nauw samenwerken. Neem daarvoor contact met ons op. Bel naar telefoonnummer 14 0578 of stuur een e-mail naar gemeente@epe.nl. Of kijk op www.epe.nl. Daar staan bijvoorbeeld ook de contactgegevens van jullie gebiedsregisseur.

Samen blijven we doen wat nodig is en wat jullie van ons mogen verwachten. Daarbij zoeken we naar een goede balans van wat kan en moet. Want ondertussen gaat het leven door. Voor u, voor jou, voor iedereen.

Behalve jullie zorgen, zien we ook jullie veerkracht, aanpassingsvermogen en vindingrijkheid. En we zien méér. We zien namelijk dat jullie deze kwaliteiten inzetten voor de mensen om jullie heen. Overal in de gemeente bloeien mooie, hartverwarmende acties op. Jullie staan voor elkaar klaar in coronatijd: met een bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, een telefoontje, een tas vol boodschappen. Blijf dat vooral doen, want alleen samen komen we deze bijzonder nare tijd door.

Hebt u of heb jij een goed idee of initiatief om klaar te staan voor anderen? Hebt u of heb jij een verhaal of ervaring te vertellen? Deel ze met #aandachtvoorelkaar en op www.aandachtvoorelkaar.nl.

Zo houden we het vol: alleen samen en met aandacht voor elkaar!

Met hartelijke groet,

namens uw gemeenteraad en uw college, 
uw burgemeester, Tom Horn

Pagina opties