Bouw appartementen centrum Epe gestart

De hoek van de Hoofdstraat en de Korte Kuipersweg  is een markante plek in Epe. Er is gestart met de bouw van een wooncomplex met 17 appartementen en een kantoorlocatie  van ruim 300 m2.

De nieuwe bebouwing op de hoek krijgt een statige uitstraling en de architectuur sluit aan op het karakter van het centrum van Epe. Het ontwerp is beïnvloed door de statige gebouwen die eind negentiende, begin twintigste eeuw in Epe verrezen.

Onder het gebouw komt een parkeergarage voor bewoners  en het parkeerterrein ten westen van de Hoofdstraat, achter de Honingpot, wordt uitgebreid. Het parkeerterrein is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Er is een voetpad aangelegd tussen het parkeerterrein en de Hoofdstraat.

Bij de voorbereidingen van de bouw van het appartementencomplex is archeologisch onderzoek gedaan. Daarbij zijn onder andere sporen gevonden van een boerderij en erf, die dateren uit de Middeleeuwen, uit de periode 1000-1400.

Pagina opties