Afvalinzameling en gladheidbestrijding (10-02-2021)

Dit item is verlopen op 11-02-2021.

Het is nog niet verantwoord om sommige wijken in te gaan met de afvalwagens. Alle huis-aan-huis inzamelingen, zoals papier, pmd, restafval en BEST-tas, gaan daarom in ieder geval op dinsdag 9 en woensdag 10 februari niet door. Ook de chemokar kan deze dagen niet de weg op en het grof vuil wordt niet opgehaald. Op donderdag 11 februari start de huis-aan-huisinzameling (met uitzondering van GFT) voorzichtig weer op.

Voor meer informatie en updates verwijzen wij u naar de website van Circulus-Berkel. Hierin staat ook dat groente-, fruit- en tuinafval (gft) daarnaast niet wordt geleegd, totdat het weer gaat dooien. De inhoud van de bakken is door de zware vorst bevroren, waardoor deze niet geleegd kunnen worden. 

Komende dagen gaat Circulus-Berkel aan de slag om op drukke plekken de milieustraatjes met (ondergrondse) containers, bijvoorbeeld bij supermarkten, weer bereikbaar te maken. Zodat u daar weer terecht kunt en ook de inzamelwagens de locaties kunnen bereiken. Nog niet alle straten zijn bereikbaar. Het kan dus zijn dat niet alle containers geleegd worden. We vragen u daarom uw container zoveel mogelijk langs een goed begaanbare (doorgaande) weg te plaatsen. Bij voorkeur los van de sneeuw en de deksel sneeuwvrij gemaakt.  

De aanleg van de milieuparkjes loopt door het winterse weer ook vertraging op. 

Gladheidbestrijding

Sinds afgelopen weekend werken de chauffeurs van de sneeuwschuivers en -strooiwagens met man en macht (bijna 24/7) om de wegen zo begaanbaar mogelijk te houden. Informatie over de strooiroutes

Pagina opties