Aanleg glasvezel Eekterveld Vaassen

Dit item is verlopen op 20-12-2017.

Op het bedrijventerrein Eekterveld in Vaassen is Van Gelder Telecom druk bezig met de aanleg van glasvezel. Maandagochtend 27 november staken wethouder Van Nuijs en wethouder Visser de eerste schep in de grond om de aanleg te symboliseren. De aanleg van glasvezel heeft de aandacht van de gemeente.

Glasvezel buitengebied

De stichting heeft in CIF (Communication Infrastructure Fund) een partij gevonden die aanbiedt glasvezel aan te leggen naar alle woningen in de buitengebieden. Het initiatief werkt nu voor snel internet in de buitengebieden van 11 gemeenten, waaronder Epe. De voorbereidingen voor het deelgebied Epe, Hattem en Heerde gaan in het tweede kwartaal van 2018 van start. Er moeten dan wel voldoende ambassadeurs zijn die het product glasvezel willen promoten om het draagvlak voor de vereiste 50% deelname te creëren. Als dit lukt hebben alle inwoners van het buitengebied in de 11 gemeenten volgens planning eind 2019 glasvezel.

Meer informatie en voortgang project

CIF communiceert onder de werknaam glasvezelbuitenaf op www.glasvezelbuitenaf.nl. U kunt via deze site snel op de hoogte blijven van de voortgang van het project.

Pagina opties