Aanleg glasvezel buitengebied Noordoost Veluwe is begonnen

Dit item is verlopen op 26-04-2019.

Vanochtend is door de wethouders van deelnemende gemeenten het startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoost Veluwe. In Heerde ging de eerste schop in de grond. Wethouder Robert Scholten was er bij namens gemeente Epe. Dit najaar starten de eerste werkzaamheden in onze gemeente.

Blij met komst glasvezel

De wethouders van de vier betrokken gemeentes die samen Noordoost Veluwe vormen, zijn het unaniem eens: “Snelle verbindingen zijn een voorwaarde voor de leefbaarheid en vitaliteit van ons buitengebied. De bewoners en ondernemers in het buitengebied onderstrepen dat met een aanmeldingspercentage van ruim 57%. We zijn dan ook ontzettend blij met deze stap als onderdeel van een toekomstbestendig buitengebied.”

Start werkzaamheden gemeente Epe dit najaar 

Aannemer Van Gelder gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in Noordoost Veluwe. Zij gaan ongeveer 2900 aansluitingen maken en dat aantal groeit nog steeds. De planning is dat ze dit najaar in onze gemeente starten met de aanleg van glasvezel in Oene en in een deel van Emst en Epe. Volgend jaar volgen dan de andere gebieden. Rond de zomer van 2020 is het hele buitengebied van Noordoost Veluwe van glasvezel voorzien.

Meer informatie

Informatie over de aanleg en de planning is beschikbaar op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordoost-veluwe/  
Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.

Pagina opties