Epe verduurzaamt - oktober de maand van de duurzaamheid

Oktober dé maand van de Duurzaamheid

De maand oktober staat in het teken van duurzaamheid bij de gemeente Epe. Inwoners, ondernemers en organisaties bouwen samen aan een duurzame gemeente. We hopen inwoners de kans geven om ideeën op te doen om energie te besparen en om hun leefstijl en omgeving duurzamer en groener te maken. Ervaringen en kennis uitwisselen en uitproberen staan daarbij centraal. De hele maand  kun je op verschillende momenten informatie krijgen over energie besparen, duurzaam oplossingen voor in huis en duurzaam energie opwekken. Er zijn acties en activiteiten waar u deel aan kunt nemen. Online en offline.

We organiseren drie grote activiteiten in deze maand:

5 oktober – webinar energie besparen

U kunt zelf veel doen om minder energie te verbruiken. Alle beetjes helpen. Samen kunnen we een groot verschil maken. Als u uw leidingen isoleert en radiatorfolie achter de verwarming plakt, verbruikt u minder én heeft u het net zo warm in huis. Dat is prettig wonen. Maar er zijn nog veel meer goede tips. Gemeente Epe en gemeente Heerde organiseren samen met Triada en het Regionaal Energieloket een webinar over energie besparen. We leggen uit hoe u zelf kleine maatregelen kunt nemen (zonder grote investering) om energie te besparen. Het webinar is voor huurders en huiseigenaren. Meer informatie over het webinar energie besparen.

12 oktober – de opwek van zon- en windenergie in gemeente Epe

Gemeente Epe werkt aan een ‘Uitwerkingskader zon en wind’. Hierin worden randvoorwaarden en uitgangspunten opgesteld voor de toekomstig te realiseren zonnevelden en windmolens. De opwek van zon of wind kan een grote impact hebben op de omgeving. Daarom zijn wij in gesprek gegaan met onze inwoners, ondernemers, natuur- en milieuorganisaties en andere deskundigen. Op 12 oktober praten we graag met u verder. Meer informatie.

26 oktober – Energiemarkt

Tijdens de weekmarkt in Epe gaat ook het gemeentehuis open en organiseren we een energiemarkt. Tips, activiteiten en acties waar u aan deel kunt nemen om energie te besparen. Ook voor de kinderen zijn er volop activiteiten om spelenderwijs meer te leren over energie en duurzaamheid. Ook worden de winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Meer informatie over de Energiemarkt.

Inwoners van de gemeente Epe zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan activiteiten tijdens de maand van de Duurzaamheid!

Kleurplaatwedstrijd voor kinderen

Er is ook een leuke kleurwedstrijd voor kinderen. Lever de kleurplaat in en kom naar de prijsuitreiking op de energiemarkt op 26 oktober. Onderaan de pagina kun je de kleurplaat downloaden! Veel plezier met kleuren!

Volg ons ook online op facebook Epe verduurzaamt

Te downloaden:

Pagina opties