Energieadviseur

Anneke Idzinga

Idzinga
contactgegevens en taken Anneke Idzinga
FunctieEnergieadviseur
E-mailadresanneke.idzinga@epe.nl
Taken

Over Anneke

Als energieadviseur streef ik naar een toegankelijk en compleet energieadvies. Met mijn brede kennis en ervaring kan ik adviseren over bijvoorbeeld isolatie, ventilatie, het voorkomen van oververhitting in de zomer, zuinige apparatuur, warmtepompen, warmwateroplossingen, warmteterugwinning, energieopslag en duurzame energie. Bij oudere woningen komt mijn bouwfysica-opleiding goed van pas. Ook kan ik helpen bij het inzichtelijk maken van een (hoog) elektriciteitsverbruik.

Doordat ik ook veel in communicatiefuncties heb gewerkt, ligt mijn kracht in het vertalen van de techniek naar de huis-tuin-en-keukensituatie van u als bewoner. Geen technisch gedetailleerd verhaal maar een heldere uitleg, zo nodig ondersteund met afbeeldingen uit mijn adviesmap.

Anneke over duurzaam wonen

We staan in deze tijd voor een grote uitdaging. Het klimaat verandert en wereldwijd zijn er problemen met hitte, droogte, branden, overstromingen, stormen etc. We kunnen onze 'kop' niet langer in het zand steken. Ik geloof erin dat iedereen een bijdrage kan leveren, onder andere door z'n huis energiezuiniger te maken en over te gaan op nieuwe, duurzamere vormen van warmte en elektriciteit. Gelukkig helpt de overheid met subsidies en financieringen. En ik help u graag door u wegwijs te maken in de verschillende maatregelen.

Tip van Anneke: ramen van de slaapkamers dicht

Nederlanders houden van een frisse slaapkamer. Maar doe 's winters overdag wél de ramen dicht. Ook als u boven niet stookt, gaat er warmte lucht naar boven, via het plafond en het trappenhuis. Als die lucht afkoelt, neemt de luchtvochtigheid alleen maar toe. Een averechts effect dus. Investeringen in dubbel glas, muurisolatie en dakisolatie hebben bovendien weinig zin als de warmte gewoon door het raam naar buiten vliegt. Kosten van deze matregel: nihil. Besparing: tot wel 10% op uw gasverbruik!

Pagina opties