Emst

Emst ontstond in de 17e eeuw op de grens van de gemeente Epe en de gemeente Vaassen. In 1818 ging de gemeente Vaassen op in de gemeente Epe. Emst was destijds een buurtschap en ontwikkelde zich in de tweede helft van de 19e eeuw tot een kerkdorp. Om de ontwikkeling van het dorp te stimuleren, werd er een schoolgebouw gerealiseerd naast de kerk. Het staat wel vast dat er al in de 18e eeuw les werd gegeven in Emst. Er werd dus wel aan les geven gewerkt, ook al bestond het dorp vooral uit boeren die hun kinderen vaak lieten meewerken op de boerderij. De school heeft een grote bijdrage geleverd aan de vooruitgang van de ontwikkeling van Emst.

Emst op de kaart

Met de succesvolle ontwikkeling van het recreatiegebied Kievitsveld is Emst de laatste jaren op de kaart gezet. Er zijn verschillende outdooractiviteiten mogelijk, er is een waterskibaan en Wellnessresort De Veluwse Bron geniet landelijke bekendheid. De tweejaarlijkse Emster Rijtuigendag op Tweede Pinksterdag is regionaal zeer bekend. Dit evenement bestaat uit ritten met traditionele koetsen, rijtuigen en andere ambachtelijke wagens door de omgeving van Emst.

Toerisme

Omdat Emst op de Veluwe ligt, kan het ook rekenen op toeristen. Daarom telt het dorp een aantal campings. Veel mensen lekker een dagje fietsen of wandelen waarbij het nabijgelegen Gortelse Bos en Vierhouterbos geliefde plekken zijn.

Pagina opties