Cultuur_corona

Corona en de regels voor culturele instellingen – update 15 januari 2022

Voor kunst- en cultuurbeoefening is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Locaties als kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen en repetitieruimten zijn weer open voor beoefening.

Door het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant blijven culturele locaties gesloten.

Waar vind ik de meest actuele informatie?

Op de website van de Rijksoverheid vindt u de meest actuele informatie. Er is een speciale pagina voor kunst en cultuur: Corona en zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren

Het gebruik van mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is verplicht op alle publieke locaties binnen. Dit geldt als u in beweging bent en als u ergens zit of staat. Bijvoorbeeld in de supermarkt, de bibliotheek en in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Het moet ook als u een coronaprik heeft gehad en op plekken waar een coronatoegangsbewijs geldt. U krijgt het advies om ook buiten een mondkapje te dragen wanneer het moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden. Zorg ervoor dat het mondkapje neus, mond en kin bedekt. Alle informatie over het gebruik van mondkapjes leest u op de website van de rijksoverheid: Coronavirus: Mondkapjes: waar en wanneer?.

Subsidies 2022 provincie Gelderland

De provincie Gelderland biedt verschillende subsidies voor Cultuur en Erfgoed aan. De ingangsdatum per subsidie verschilt. Op de (tijdelijke) pagina staat een overzicht van alle subsidies. 

Protocollen culturele en creatieve sector

Bedrijven en organisaties in de cultuursector maken op brancheniveau plannen (protocollen) voor veilig werken. In protocollen staat hoe zij de RIVM-richtlijnen vertalen naar hun dagelijkse praktijk. Op Mijncoronaprotocol.nl vindt u per branche de vastgestelde protocollen.

Pagina opties