Cultuur_corona

Versoepelingen cultuursector

Op 1 juli 2020 zijn de maatregelen weer verder versoepelt. Ook voor de cultuursector. Hieronder vallen onze musea, galerieën, monumenten met een publieksfunctie, centra voor de kunsten, enz. Uiteraard houden we ons aan de regels van de Rijksoverheid

Dansen en muziek maken

Ook binnen dansen en muziek maken is weer toegestaan. Dit mag zonder toestemming van de gemeente. Wel moet iedereen zich houden aan de geldende richtlijnen en actuele protocollen. Op de site van de VNOG vindt u de meest recente noodverordening.

Koren

We krijgen veel vragen van koren. Over wat er wel en niet mag.

Wat is er toegestaan vanaf 1 juli?

Op basis van de nieuwste noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) van 1 juli 2020 is het voor zangers, zangkoren en zangroepen weer toegestaan om binnen en buiten te zingen, bijvoorbeeld tijdens een kerkdienst of tijdens een concert. Repeteren met een koor mag ook weer. Om besmetting te voorkomen is het wel van belang dat bij het zingen de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Op dit moment adviseert het RIVM onder andere een afstand van minimaal 1,5 meter tussen elk koorlid, bij voorkeur niet achter elkaar, maar in een zigzag formatie. Ook gelden er strenge eisen ten aanzien van ventilatie. Voor alle aanvullende maatregelen verwijzen wij u naar het RIVM.

Informatie over de landelijke aanpak van de coronacrisis vindt u op de website van de Rijksoverheid. Het protocol en aanvullende richtlijnen voor koren zijn te vinden op https://koornetwerk.nl/protocol

Optredens

Optredens in de buitenlucht zijn aan strenge regels gebonden. Bent u dit van plan? Neemt u dan tijdig contact op met team Veilig van de gemeente Epe via telefoonnummer 14 0578.

Meld activiteiten in de openbare ruimte bij de gemeente

Organiseert u repetities in de openbare ruimte, meldt u dit dan bij de gemeente. U informeert de gemeente over de dag, het tijdstip en de plaats. U kunt dit melden via gemeente@epe.nl met in het onderwerp ‘[naam vereniging] en corona’. Ook hier geldt dat u als organisator en begeleider zelf verantwoordelijk bent voor de activiteiten en de naleving van het protocol en de noodverordening.

Stel een contactpersoon aan

Organiseert u repetities in de openbare ruimte, dan stelt u een contactpersoon voor de gemeente aan. Deze persoon is in ieder geval tijdens de activiteiten bereikbaar. Informeer de gemeente over de naam en het telefoonnummer van deze persoon via gemeente@epe.nl. Vermeld in het onderwerp ‘[naam vereniging] en corona’.

Informeer ook de buurt

Vinden uw activiteiten buiten plaats, informeer dan ook de buurt. Laat buurtbewoners weten wanneer en waar de activiteiten plaatsvinden en leg uit waarom. Ook voor hen kan het prettig zijn te weten wie de contactpersoon voor uw vereniging is.

Voorbehoud

De versoepeling van de maatregelen houdt alleen stand als het coronavirus onder controle blijft. Het is mogelijk dat de maatregelen opnieuw aangescherpt moeten worden. Houdt u u hiervoor onze site en die van de VNOG in de gaten.

Pagina opties