Cultuur_corona

Corona en de regels voor culturele instellingen – update 21 april 2022

Op 15 maart 2022 hebben we afscheid genomen van de meeste maatregelen. Dit heeft nog niet geleid tot extra druk op de zorg. Toch is het virus niet weg. Dit najaar kunnen we weer een opleving in het aantal besmettingen verwachten, of kan een nieuwe besmettelijke variant opduiken. Het is dus belangrijk om waakzaam te blijven.

Basisadviezen blijven gelden

Voorlopig blijven de basismaatregelen dan ook van kracht: houd je aan de hygiënemaatregelen zoals hoesten en niezen in de elleboog, was regelmatig je handen, blijf thuis bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

Mondkapjesadvies vervallen

Er gold nog een mondkapjesadvies op plaatsen waar het druk is, maar ook dit advies is vervallen. Uiteraard kunnen mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid, nog altijd een mondkapje dragen.

Waar vind ik de meest actuele informatie?

Op de website van de Rijksoverheid vindt u de meest actuele informatie. Er is een speciale pagina over corona.

Financiële problemen?

Ondervindt uw organisatie/stichting/vereniging financiële problemen als gevolg van corona? Wij denken graag met u mee over een oplossing. Neemt u daarvoor contact op met uw vaste contactpersoon van de gemeente Epe via telefoonnnummer 14 0578 of gemeente@epe.nl.

Subsidieregelingen

De gemeente Epe kent ook een aantal corona subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kunt maken. Denk aan de subsidieregeling 'openbare activiteiten' en de subsidieregeling 'goed idee, doe er iets mee'

Pagina opties