Aandacht voor elkaar - uitgesproken tekst

Het is alweer 7 maanden geleden dat in Nederland de coronacrisis begon. Een crisis die diep heeft ingegrepen in ons leven. Allemaal kregen we veel te verduren. Angst om onze eigen gezondheid en die van de mensen van wie we houden. Verdriet om ziekte en overlijden. Zorgen om werk en inkomen en om school en opleiding. Teleurstellingen om wat niet meer kon. Gemis aan van alles wat het leven mooi maakt.

Tegelijk heeft de coronacrisis het beste in ons wakker gemaakt. Want we zijn ons ervan bewust dat we elkaar nodig hebben. Dus doen we elkaars boodschappen, laten we elkaars hond uit en verzorgen we elkaars tuin. Hartverwarmend!

In de 31 weken die de coronacrisis nu duurt is er veel gebeurd met ons. Daar willen we bij stilstaan in een periode van ‘aandacht voor elkaar’. Dat doen we in het hele land en dus ook in de gemeente Epe.

  • ‘Aandacht voor elkaar’… Niemand kan zonder aandacht. Allemaal willen we gehoord en gezien worden en willen we weten dat we niet alleen zijn. Zeker nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt en activiteiten worden teruggeschroefd. En zeker ook nu de dagen weer korter worden en de avonden en nachten langer.
  • ‘Aandacht voor elkaar’ betekent ook dat we ons houden aan de coronamaatregelen. Voor onze eigen gezondheid en die van anderen. Door ons gedrag aan te passen aan de omstandigheden, zorgen we dat de samenleving en de economie zo goed mogelijk blijven draaien.

Om dit alles roep ik u op aandacht te blijven hebben voor elkaar. Vertel elkaar uw verhalen. Deel uw zorgen en angsten. Leef mee met elkaars blijdschap en vreugde. Durf ook aandacht te vragen. Zelf merk ik hoe fijn het is contact te houden met mensen die me lief zijn, door te bellen of met een verantwoord bezoek. Zo zijn we elkaar op afstand toch nabij.

Als burgemeester wil ik ú nabij zijn. Want het leven gaat door. Dus blijf ik doen wat nodig is en wat u van mij mag verwachten. En dus blijf ik naar u luisteren, kom ik af en toe op bezoek en ben ik bereikbaar. Dat is wat ‘aandacht voor elkaar’ betekent voor míj.

Wat betekent ‘aandacht voor elkaar’ voor ú? Ik ben benieuwd naar uw verhalen en ideeën. Houd de website en sociale media de komende maand in de gaten. U hoort weer van ons en wij horen graag van u.

Pagina opties