Energie besparen met hulp van de energiecoach en -klusser

Wilt u energie besparen? En kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan bent u bij Jouwbespaarhulp aan het juiste adres. Woonhuiseigenaren Piet en Gerrie en huurster Kim vertellen er graag meer over.

U kunt zich aanmelden op de site www.jouwbespaarhulp.nl. Een energiecoach komt dan bij u op bezoek en kijkt samen met u hoe u energie kunt besparen. En als het nodig is, komt een energieklusser bij u in huis om de klus uit te voeren. 

Kim

Huurster Kim* uit Vaassen heeft onlangs klushulp ontvangen en vertelt daarover: “Toen ik de uitnodiging kreeg om mee te doen aan Jouwbespaarhulp, dacht ik gelijk; dat wil ik wel! De energiecoach kwam op bezoek en dat was een prettig gesprek. Ik had zelf al veel besparende maatregelen genomen maar er waren nog wel een paar kleine dingen die ik kon verbeteren. Zo mag ik vanuit het project een nieuwe wasmachine uitzoeken bij de lokale witgoed leverancier! Ook heb ik een energiemeter gekregen waarmee ik de nieuwe wasmachine ga doormeten om het verbruik te vergelijken met de oude machine. Dat zal vast een verschil zijn! Alle kleine beetjes helpen om minder energie te gebruiken en geld te besparen. Dus meld je aan, het helpt echt."

*Vanwege anonimiteit is gebruik gemaakt van de fictieve naam Kim

Piet en Gerrie

Ook Piet was benieuwd wat Jouwbespaarhulp voor hem kon beteken en meldde zich aan via de website. Een afspraak was snel gemaakt en na bezoek van de energiecoach kwamen de energieklussers langs. “Het was even zoeken voor de klussers om ons huis te vinden,” vertelt Piet met een glimlach. “Maar nadat ik ze telefonisch uitgelegd had waar ze precies moesten zijn, kwam het helemaal goed. Met twee man sterk hebben ze een aantal klussen opgepakt. En ook uitgelegd hoe verschillende dingen werken.”

Zelf is Piet nog heel actief in en rondom het huis, maar hij vond het wel fijn om een helpende hand te krijgen. Als we hem vragen wat er allemaal is aangepakt in zijn woning, steekt hij van wal: “Ze hebben twee tochtstrips vervangen, drie radiatoren voorzien van folie en twee lampen vervangen door ledlampen. Ook hebben we nu een waterbesparende douchekop. Er zijn ramen vervangen voor ramen met speciaal dubbel glas. Ik heb zelf de twee grote ramen voorzien van doorzichtig isolatiefolie. Ook heb ik een luik gemaakt in het trapgat, dat voorkomt dat alle warmte naar boven verdwijnt.”

Een energiemeter laat zien hoeveel energie elk apparaat in huis verbruikt. Piet was wel nieuwsgierig en wilde de energiemeter ook wel eens proberen. “Als je kunt zien hoeveel energie een apparaat gebruikt, word je je bewust van je energieverbruik. En dan kun je er dus voor kiezen om apparaten minder vaak te gebruiken. Of als een apparaat een grote energieslurper is, kun je ervoor kiezen het te vervangen. En daar kan advies via Jouwbespaarhulp ook weer bij helpen!” Als we Piet vragen of hij de klushulp zou aanraden aan anderen, vertelt hij: “Doen! Je wordt geholpen, het geeft hoop op een beter leven en lagere lasten.”

Woonhuiseigenaren Piet en Gerrie

Over Jouwbespaarhulp

Jouwbespaarhulp is er in gemeente Epe voor woonhuiseigenaren en huurders met een laag inkomen. Ontvangt u energietoeslag? Dan kunt u ook gebruik maken van deze bespaarhulp. De hulp bestaat uit een bezoek van de energiecoach. Samen bekijkt u welke kleine maatregelen er in uw woning uitgevoerd kunnen worden, zoals het dichten van kieren of het plaatsen van radiatorfolie. Dit wordt dan door de energieklusser uitgevoerd, gratis. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor gratis isolerende gordijnen of het vervangen van oud energieslurpend witgoed. In Epe is het, onder voorwaarden, ook mogelijk om een grote maatregel, zoals buitenmuurisolatie of speciaal dubbel glas te ontvangen. 

In 5 stappen naar een energiezuiniger huis

  1. U meldt zich aan. Dat kan via het aanmeldformulier op www.jouwbespaarhulp.nl
  2. Onze coördinator neemt contact met u op. Na een korte telefonische intake checken we of het mogelijk is voor u om mee te doen.
  3. De energiecoach maakt een afspraak en komt bij u langs om te kijken wat er mogelijk is om uw huis energiezuiniger te maken. 
  4. U krijgt van ons een voorstel. Dit voorstel krijgt u als u naast kleine maatregelen, óók in aanmerking komt voor grote maatregelen zoals de witgoedregeling of stofferen of isolatie.
  5. De klus wordt uitgevoerd. Bij kleine maatregelen zijn de klussers een dagdeel bezig. Bij grotere maatregelen duurt het meerdere dagen. Ook dit gaat op afspraak.