Energietoeslag

Op dit moment kunt u weer energietoeslag aanvragen. We proberen de energietoeslag eerst automatisch uit te betalen. Dit doen we in januari en februari 2024. Op deze pagina leest u wie de energietoeslag automatisch ontvangt en wie de toeslag vanaf februari kan aanvragen.

U ontvangt de energietoeslag automatisch

Op 3 oktober 2023 is de wet Energietoeslag 2023 goedgekeurd door de Eerste Kamer. Daardoor kan gemeente Epe een energietoeslag ter hoogte van € 800,- uitbetalen.  

Als u in 2023 al een energietoeslag van 500 euro van gemeente Epe hebt gekregen, dan hoeft u de energietoeslag niet aan te vragen. U krijgt voor 28 januari 2024 een brief van ons waarin staat of u de energietoeslag automatisch krijgt. Als u recht hebt op de energietoeslag, staat het bedrag uiterlijk 9 februari 2024 op uw rekening.

Ontvangt u de toeslag niet automatisch? Dan kun u een aanvraag doen.  

U kunt energietoeslag aanvragen

Gemeente Epe geeft een energietoeslag van 800 euro aan huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Hieronder ziet u de inkomensgrenzen in de tabel. 

Inkomensgrens
GezinssamenstellingInkomensgrens
Alleenstaande (ouder)€ 1.502,53
Gehuwd/samenwonend€ 2.146,45
Alleenstaande pensioengerechtigd€ 1.676,71
Gehuwd/samenwonend pensioengerechtigd€ 2.276,85

Vanaf februari 2024 kunt u de energietoeslag voor 2023 op deze pagina aanvragen. Gemeente Epe werkt hierbij samen met gemeente Apeldoorn. U vraagt de energietoeslag via de link hieronder aan op de website van gemeente Apeldoorn. 

Energietoeslag aanvragen bij gemeente Apeldoorn

Hulp bij energie besparen

Wilt u gratis hulp bij energie besparen, dan helpen onze energiecoaches u graag verder! Samen met een energiecoach kijkt u naar duurzame oplossingen in uw huis. Misschien is uw wasmachine of vriezer aan vervanging toe. Of zorgt een andere douchekop voor water- en energiebesparing. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een energiecoach.