Duurzame mobiliteit

De gemeente Epe vindt het belangrijk dat we ons duurzaam verplaatsen.

Mobiliteitsplan

Het Mobiliteitsplan 2022-2032 van de gemeente Epe draait om veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. We willen dat mensen zich in de gemeente Epe op een duurzame manier verplaatsen. De gemeente Epe wil haar inwoners hierbij helpen. We voeren hiervoor allerlei projecten uit. De komende jaren focussen we ons in de eerste plaats op lopen en fietsen.

Openbare laadpalen

Als lopen of fietsen niet lukt, is verplaatsen in een elektrische auto een goede duurzame oplossing. Aangezien niet iedereen een eigen oprit heeft, plaatsen we openbare laadpalen die iedereen kan gebruiken. We letten erop dat de openbare laadpalen goed verspreid zijn over de gemeente. De openbare laadpalen worden gevoed met groene stroom van Nederlandse windmolens. De palen die geplaatst worden zijn: Alfen Twin met 2 aansluitpunten. Zij hebben een laadvermogen tot 11kW. Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig die geschikt is voor openbare laadpalen. 

Als er geen openbare laadpaal bij u in de buurt zit, kunt u een laadpaal aanvragen via de website www.laadpaalaanvragen-oost.nl.

Elektrische fiets opladen

De VVV van de gemeente Epe heeft overzicht van openbare plekken waar u uw elektrische fiets kunt opladen.