Afsluiting Eperweg-Soerelseweg

Gemeente Nunspeet is sinds 29 januari druk bezig met de herinrichting van de stationsomgeving en het verwijderen van de spoorwegovergang. Er komen twee tunnels voor terug: één voor het gemotoriseerde verkeer en één voor fietsers en voetgangers. Om de bereikbaarheid van Nunspeet en de veiligheid in het stationsgebied te waarborgen, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Per fase worden er verkeersmaatregelen en omleidingsroutes ingesteld.

Eperweg afgesloten vanaf snelweg tot rotonde Elburgerweg 

Van 29 januari tot en met 23 februari 2024 wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld op de Elspeterweg in Nunspeet. De weg is dan alleen toegankelijk voor verkeer in de richting van Nunspeet. Het verkeer vanuit Nunspeet richting de A28 wordt omgeleid via de Eperweg. Voor het vrachtverkeer wordt er een omleidingsroute ingesteld via: A28 - afrit 15 (Nunspeet-Oost/Epe) - Eperweg.

Door deze tijdelijke verkeerssituatie op de Elspeterweg ontstaat er tijdens de spits veel verkeer op de A28 en afrit 15 (Nunspeet-Oost/Epe). Om de spoorwegveiligheid en verkeersveiligheid op het omliggende wegennet te garanderen, is het noodzakelijk om de N795 (Eperweg/Soerelseweg) van en naar Epe af te sluiten vanaf A28 afrit 15 tot de rotonde N309/Elburgerweg.

Bereikbaarheid Epe 

Dit betekent dat het tot en met 24 februari niet mogelijk is om naar Epe te rijden vanaf A28 afrit 15. Ook niet van de Eperweg (ten zuiden van de A28) naar Nunspeet. Doorgaand verkeer vanuit de richting Epe wordt omgeleid via de N309/Elburgerweg richting ’t Harde. Deze afsluiting is nodig om de verkeersintensiteit op het kruispunt te verlagen en te zorgen voor een veilige verkeerssituatie.

Meer informatie of vragen? 

Op de website van de gemeente Nunspeet kunt u meer informatie vinden over de herinrichting van de stationsomgeving en de werkzaamheden die daaruit voortkomen. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Hiervoor kunt terecht bij de gemeente Nunspeet via telefoonnummer 0341-259911 of per mail.

Afsluiting en omleidingen